Elke stap telt

ingezameld

Opbrengst Steptember 2017

In Steptember 2017 werd er maar liefst €195.277,61 ingezameld voor mensen met cerebrale parese. Een geweldige opbrengst, waar we alle deelnemers en sponsoren enorm voor willen bedanken. Met het totaal opgehaalde bedrag hebben we al vele mooie dingen kunnen doen!

 • Wetenschappelijk onderzoek

  Een deel van de opbrengst is gegaan (en gaat ook in 2018) naar wetenschappelijk onderzoek: prof. dr. Erik Scherder doet samen met Jule Zuiderbaan onderzoek naar het effect van muziek en bewegen op het brein van mensen met CP. Jule is musicoloog en heeft zelf CP.
 • Nationaal CP register

  Mede dankzij opgehaald Steptember geld, kunnen de BOSK en het Expertisecentrum Cerebrale Parese VUmc nu dit nationaal register voor mensen met CP gaan opzetten. Met dit CP register neemt de kennis over de behandeling van CP toe en krijgen steeds meer mensen met deze aandoening zorg op maat.
  Martijn Klem, directeur van de BOSK: "We zijn erg trots dat het na jaren voorbereiding is gelukt een nationaal register te starten. Peuters, pubers en volwassenen, iedereen met CP gaat profiteren van het register. Eindelijk kunnen we over- en onderbehandeling tegengaan en bijvoorbeeld pijn en vergroeiingen beter voorkomen. CP heb je voor de rest van je leven. Door kinderen nu beter te behandelen, vergroten we niet alleen hun mogelijkheden, maar verkleinen we ook de kans op gezondheidsproblemen als ze volwassen zijn." Lees meer over het CP register.
 • Voorlichtingscampagne over CP  

  Tijd voor minder vooroordelen over CP. Dit is CP, daar hoef je niet spastisch over te doen. In drie korte films op www.ditisCP.nl vertellen Jeffrey, Lauren en Romy hoe andere mensen soms door een andere bril naar hen kijken. Romy (9 jaar): “Als ik in de speeltuin speel en ik heb mijn spalk om, hoor ik vaak ‘Heb jij een gebroken been?’” Lauren (17 jaar): “Ik vind het best moeilijk om contacten te maken met leeftijdsgenoten uit angst om opnieuw afgewezen te worden.” En topsporter Jeffrey Stuut: “Oordeel pas als je iemand echt kent.”
 • Informatieve posters over CP

  Dankzij Steptember heeft de BOSK twee informatieve posters gemaakt over bewegen met CP en ouder worden met CP.
 • BOSK Winterweek

  Jaarlijks organiseert de BOSK een winterweek in het Oostenrijkse Au. Met Steptember-geld kunnen we nu een extra Bi-unique ski aanschaffen voor de deelnemers.  Allemaal mede dankzij de steun van de 2017 deelnemers en sponsoren. Heel veel dank daarvoor, namens ons én alle mensen met cerebrale parese!