Elke stap telt

ingezameld

Doe mee met je bedrijf

Wist je dat de gemiddelde kantoormedewerker tijdens een werkdag maar 3.000 stappen zet? Terwijl je minstens 10.000 stappen per dag moet zetten om gezond en fit te blijven. Wij dagen je uit om op een leuke manier te ontdekken hoe fit je medewerkers zijn. Doe mee met Steptember!

Hoe werkt het voor bedrijven?

Neem contact op met het Steptember team via [email protected] over de mogelijkheden voor deelname.Wij maken je wegwijs met de inschrijfprocedure en kunnen een eventuele verzamelfactuur voor de deelnamefee verzorgen. We denken graag mee over hoe je van Steptember een groot succes kunt maken binnen je organisatie en delen onze ervaringen met eerdere bedrijfsteams graag!

Gezond personeel heeft een positieve impact op het algehele functioneren van een organisatie. Steptember is een uitdagende actie in de maand september. Deelnemers verbeteren hun conditie, terwijl ze tegelijkertijd ook een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen met cerebrale parese (CP). 

Hou je medewerkers fit en vitaal, stimuleer teambuilding én laat elke stap meetellen voor een goed doel: een beter leven met CP! Steptember is hiervoor het ideale middel: laat teams van vier personen samen 28 dagen 10.000 stappen zetten en sponsors werven. Zij gaan meer bewegen en mensen met CP krijgen de ondersteuning die ze hard nodig hebben om te kunnen bewegen. Kortom, twee vliegen in één klap, of wellicht wel meer. 

Voordelen

 • Steptember is een goedkoop middel om als teambuildingsactiviteit te gebruiken. De inschrijfkosten per team zijn slechts € 15,- per persoon. Hiervoor ontvangt iedere deelnemer een stappenteller en het Steptemberhandboek.
 • Sponsors werven is een vak apart: het verbetert netwerk-skills en verkooptechnieken van medewerkers, vergroot het zelfvertrouwen en heeft een inspirerend en motiverend effect. Wij zorgen ervoor dat iedere deelnemer met de juiste tips een succesvol sponsorwerver kan zijn.
 • Deelnemers bewegen meer en krijgen daardoor meer energie.
 • Teamleden leren elkaar op een andere manier kennen wat zorgt voor meer saamhorigheid.
 • Medewerkers die zich bewust worden van het belang en de fun van bewegen gaan gezonder leven. Zo kun je het ziekteverzuim terugdringen.
 • Een maand lang met z’n allen bezig zijn met een goed doel zorgt voor betrokkenheid.

Hoe maak je Steptember nog leuker voor je medewerkers?

 • Houd een lunch of borrel om het begin van Steptember te markeren, en organiseer er nog één aan het eind.
 • Ontwikkel competities voor jullie teams en loof bijzondere prijzen uit aan de winnaars.
 • Organiseer een wandelprogramma tijdens lunchtijd.
 • Gebruik nieuwsbrieven en intranet voor updates van teams.
 • Stimuleer medewerkers op de fiets naar kantoor komen, bijvoorbeeld door huurfietsen beschikbaar te stellen.