Elke stap telt

ingezameld

Over Steptember

In beweging voor jezelf en voor anderen: dat is Steptember

Iedereen beweegt. Je laat je hond uit, fietst naar school, naar werk of station, sjouwt de dagelijkse boodschappen naar huis en als het meezit heb je af en toe tijd voor een uurtje sport. Veel mensen willen wel meer bewegen, maar weten niet hoe of hoe zo het kunnen vol houden. Daarom is er Steptember. Of je nu sportief bent of baalt van lichamelijke activiteit, iedereen gaat vanzelf meer bewegen met Steptember. Wij gaan je helpen elke dag 10.000 stappen te zetten. Na september voel je je gezonder en blijf je bewegen. Voor mensen met cerebrale parese, zoals Janna of Mienke, is bewegen niet zo vanzelfsprekend als voor jou. Zij zijn niet de enigen. Cerebrale parese (CP) is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. CP is niet te genezen. Steptember is een eenvoudige manier waarmee jij hen kunt helpen.

Wat is cerebrale parese 
CP is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat voor het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Bijna de helft van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft CP. Lees hier meer over CP. 

Om mensen inzicht geven in wat het betekent als je CP hebt hebben we diverse filmpjes gemaakt, te vinden op de campagne www.ditiscp.nl (deze voorlichting is gefinancierd vanuit Steptember). Daarnaast heeft Matijn Nijhuis -NOS nieuwslezer bij NPO Radio 2- die in 2017 een van onze Steptember ambassadeurs was en zelf CP heeft hier ook een vlog over gemaakt.

Hoe doe ik mee aan Steptember?
Of je nu in beweging wilt komen voor jezelf, voor anderen of voor allebei: meedoen is makkelijk. Op de registratiepagina meld je je aan. Wanneer je via iDEAL de inschrijfkosten (€ 15 voor volwassenen / € 7,50 voor kinderen) hebt betaald, sturen wij je vanaf de 2e week van augustus de Steptember-kit toe met 3D-stappenteller. Tijdens de vier weken van Steptember houd je je stappen bij. Elke dag vul je de stappen en sportactiviteiten in op de Steptember app of de website. Je legt zo niet alleen een virtuele reis af, maar kunt ook je prestaties vergelijken met die van teamgenoten, andere Nederlanders en wereldwijde deelnemers van Steptember. Dit motiveert enorm, zeker omdat wij je bovendien met tips en prijzen uitdagen om je 10.000 stappen per dag te halen. Nog leuker wordt het als je 1, 2 of 3 vrienden, collega's of familieleden vraagt om mee te doen. Je kunt teamleden tijdens de registratie uitnodigen, maar ook later op je "Mijn Team"-pagina. 

Waarom meedoen?
Ons doel is dat alle deelnemers na Steptember fit zijn en fit blijven. Daarnaast zamelen we met Steptember geld in voor onderzoek en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese. Hoewel we de afgelopen jaren veel hebben bereikt, wordt er nog elke dag een baby met cerebrale parese geboren en kennen mensen met CP nog veel drempels die een actief en normaal leven in de weg staan. Via Steptember moedigen wij je aan om sponsors te zoeken.  Dit gaat makkelijker dan je denkt: bekijk onze sponsortips maar eens. Je zult zien: na de eerste bijdragen van vrienden en bekenden, krijg je met onze ondersteuning vast de smaak te pakken.

Meld je vandaag nog aan bij Steptember en kom in beweging voor jezelf en voor anderen.

Heb je vragen, kijk dan bij de FAQ's of video's of neem contact op met het Steptember Team: steptember@bosk.nl of 030 245 9090.