Elke stap telt

ingezameld

Het Steptember lied

Steptember 2017 muzikaal van start met song van Isaac Bullock, in samenwerking met Brownie Dutch

'Steptember', gebaseerd op ‘Lioness’ van Isaac Bullock, is op 4 september het startsein voor de campagnemaand met het thema ‘muziek en bewegen’. Zanger en producer Brownie Dutch werkte voor de Steptember-actie samen met Isaac Bullock aan deze muzikale kick-off. ‘Steptember’ is opgedragen aan de duizenden deelnemers die in de maand september elke dag 10.000 stappen zetten om geld bijeen te brengen voor mensen met cerebrale parese (CP).

https://open.spotify.com/album/5Oih3gFCAUKOYRiIXzrmEO

Zowel Isaac Bullock als Brownie Dutch zetten hun talent voor muziek graag in voor Steptember. Isaac Bullock verwoordt het als volgt: 'Ook ik wilde mijn steentje bijdragen aan onderzoek naar en meer bekendheid rondom CP. Het was mij daarom een grote eer om samen met anderen deze song gebaseerd op 'Lioness' te maken voor alle deelnemers die zich als 'leeuwen' inzetten voor CP!'. 

De bekende neurowetenschapper prof. dr. Erik Scherder en musicoloog Jule Zuiderbaan, verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest, schreven samen met Isaac Bullock een passende tekst voor de vijfde editie van Steptember op het nummer van Isaac Bullock. Toetsenist Timothy Banchet en basgitarist Jay-Tee Teterissa werkten ook mee aan het nummer.

Muziek, bewegen en CP

Prof. dr. Erik Scherder voert samen met drs. Jule Zuiderbaan een onderzoek uit naar het effect van muziek en bewegen op het brein van mensen met cerebrale parese. Een deel van de opbrengst van Steptember gaat naar de financiering van hun onderzoek. Jule Zuiderbaan: 'Voor kinderen en volwassenen met CP is bewegen niet vanzelfsprekend. Door een beschadiging van de hersenen is het moeilijker om de spieren goed aan te sturen waardoor bijvoorbeeld het lopen lastiger gaat of zelfs niet mogelijk is. Uit onderzoek bij jongvolwassenen zonder CP blijkt dat de fysieke activiteit toeneemt bij bewegen op muziek. Wij willen onderzoeken of mensen mét CP bewegen langer kunnen volhouden met muziek. '

Ambassadeur Matijn Nijhuis

NOS-nieuwslezer voor Radio 2 en vlogger Matijn Nijhuis is geboren met cerebrale parese en weet hoe belangrijk kennis over CP is. 'Leuk is anders, maar het hoort bij mij', zegt Matijn. Hij steunt de actie als ambassadeur. 'Het geld van Steptember gaat naar onderzoek, contact met lotgenoten en voorlichting. Aan mensen met CP en hun ouders, maar ook aan mensen zonder CP. Want veel mensen snappen niet wat CP is.'

Meedoen?

Van 4 september tot en met 1 oktober zetten ruim 2500 deelnemers elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese. Inschrijven en meedoen is heel eenvoudig, via www.steptember.nl. Op sociale media kunnen mensen de campagne volgen via #steptember en @SteptemberNL.

Over Steptember

Steptember is een initiatief van de BOSK om steun en begrip te verwerven voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese. CP is de meest voorkomende en ongeneeslijke lichamelijke beperking bij kinderen door hersenschade ontstaan in het eerste levensjaar. Er leven ruim 20.000 mensen met CP in Nederland. Steptember is internationaal: ook in Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Singapore en Turkije doen honderdduizenden mensen mee om mensen met CP te steunen. Op 6 oktober is de internationale CP Dag.

Delen en liken op social media

'Steptember' van Isaac Bullock en Brownie Dutch is vanaf 4 september te vinden op onze sociale media:
Facebook: @Steptember.nl
Twitter: @SteptemberNL / #steptember

Film- en achtergrondmateriaal vind je op www.steptember.nl en op het YouTube-kanaal van Steptember Nederland.

 

Op de foto v.l.n.r.: Erik Scherder, Timothy Banchet, Isaac Bullock, Jule Zuiderbaan en Brownie Dutch. Basgitarist Jay-Tee Teterissa werkte op afstand mee aan het nummer, vanuit zijn studio.