Elke stap telt

ingezameld

Doe mee met je orkest, koor, fanfare, band

Wist je dat luisteren naar muziek (naast héél veel andere gebieden!) de motorische gebieden van je hersenen activeert? Hoor je muziek, dan wil je bewegen. Ontdek hoe fijn het is om te bewegen op muziek. Doe daarom mee met Steptember!

Hoe dan ?

Koren, orkesten, fanfares en bands kunnen ook hun bijdrage leveren aan Steptember. Organiseer een (koffie)concert, verkoop je oude instrumenten of zing op een bruiloft. En doneer de opbrengst aan Steptember, via het rekeningnummer NL72INGB0000562100. Wie het meeste geld ophaalt of de origineelste actie bedenkt om bekendheid te geven aan Steptember zal worden beloond met een mooie prijs. 

Uiteraard kunnen muzikale gezelschappen ook deelnemen aan onze actie door 28 dagen lang, elke dag 10.000 stappen te zetten.

Neem contact op met het Steptember team via [email protected] over de mogelijkheden voor deelname.Wij maken je wegwijs  en denken graag mee over hoe je van Steptember een groot succes kunt maken binnen je organisatie.

Het  gezamenlijke doel

Met jouw inzet help je mensen met cerebrale parese voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Dit jaar gaat een deel van het geld naar wetenschappelijk onderzoek: prof. dr. Erik Scherder gaat samen met Jule Zuiderbaan onderzoek doen naar het effect van muziek en bewegen op het brein van mensen met CP. Jule is musicoloog en verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest; Jule heeft zelf CP en is ook ambassadeur voor Steptember. Verder wordt de opbrengst besteed aan contact met lotgenoten en voorlichting. 

Erik Scherder en Jule Zuiderbaan doen zelf ook mee met de actie! Samen met Willem Philipsen en Finn Möricke vormen ze het team MuzikaleBreinen. Dan kun jij toch niet achterblijven? Schrijf je vandaag nog in!