Elke stap telt

ingezameld

Annemarie Heijboer, moeder van Janna 8 jaar

Steptember heeft mij als persoon veel positiefs gebracht! Dat gun ik iedereen.

Drie jaar geleden heb ik voor het eerst meegedaan met Steptember. Ik twijfelde erg om me in te schrijven, omdat mijn  dochter Janna met CP (8) net een ingrijpende operatie had ondergaan, waardoor ik erg aan huis gekluisterd was om voor haar te zorgen. Daarnaast had ik nog een dochtertje (Julia) van toen 2 jaar rondlopen. Toch heb ik me opgegeven en daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Het heeft me zoveel positiefs gebracht. Waar ik me van te voren afvroeg hoe ik toch aan die 10.000 stappen per dag moest komen, werd ik met de dag inventiever. Met de ene hand duwde ik Julia in haar kinderwagen en met de andere hand duwde ik Janna in haar rolstoel.
Je zag omstanders soms kijken, maar daar trok ik me niets van aan. Ik genoot ervan om elke dag even een rondje te lopen; even de wind in je haren voelen en vooral het gevoel van vrijheid te ervaren. 

Ik merkte dat ik ook steeds anders ging denken: een paar boodschapjes voor het eten halen, kun je met de fiets of auto doen, maar lopend kan natuurlijk ook. Ik ging ook anders over afstanden denken. 
Zowel lichamelijk als geestelijk heeft het me heel erg goed gedaan. Ik heb ontdekt hoe heerlijk het is om te wandelen en doe dit nog steeds minimaal 2 keer per week. Daarom kan ik iedereen aanraden om mee te doen met Steptember! Natuurlijk voor het goede doel, om geld in te zamelen voor mensen met CP, maar daarnaast ook voor je zelf. Het gaat je echt iets positiefs brengen!